Strips, knutselboeken, romans, DVD's, fictie, handwerkboeken, games, reisgidsen, voorleesboeken, knisperboeken,.... Het aanbod in de bibliotheken van Kasterlee, Lichtaart en Tielen is eindeloos! Kom in de zomervakantie zeker eens naar de bibliotheek, met hun 3 zomeractiviteiten en honderden boeken valt er altijd wel iets te beleven.

De langste en kleurrijkste trein ter wereld

In de bibliotheek hangt een locomotief. Voor elk boek dat een kind in de vakantie uitleent krijgt het een wagon. Op deze wagon schrijft hij/zij de titel van een boek, waarom dit zo tof is en hangt dit aan de locomotief. Een volgend kind doet op deze wagonnetjes inspiratie op bij een volgend bezoek aan de bib. Ook ouders, opa's,... kunnen een wagonnetje invullen.

Zomerlezen volwassenen

Zo veel boeken, zo veel titels, welke moet je kiezen? Een boekentafel in de bib brengt redding. Op deze tafel vind je tips van lezers voor lezers. Heb je zelf nog titel die te goed is om niet te lezen? Geef hem door aan het bibliotheekpersoneel en binnenkort ligt ook dat boek op de boekentafel.

Schatten van Vlieg

Proef jij wat ik proef? Dat is het thema van de schattentocht voor kinderen vanaf 6 jaar. Zowel in de bib van Kasterlee, Lichtaart en Tielen werd er een gratis zoek- en doespel uitgewerkt dat je leidt naar de schat. In deze schat zit een kaartje met daarop een code. Met deze code maakt je kans op een prijs. Deze zoektocht loop van 1 juli tot en met 31 augustus, tijdens de openingsuren van de bib.

"Je leest het, zowel voor klein als groot, voor een geoefende of beginnende lezer, iedereen vindt wel iets in de bibliotheek van Kasterlee, Lichtaart of Tielen," zegt schepen voor bibliotheken Walter Van Baelen (CD&V).

Let wel op, van 11 tot en met 21 juli is de bibliotheek gesloten. Sla dus vooraf je stapel in!