Op een zwaar speelveld heeft Termien Genk de 3 punten thuis gehouden : 3-0.

De 1e helft was gelijkopgaand, met enkele kansen aan beide zijden.  Ruststand 0-0.

De bezoekers trokken na de koffie ten aanval met 3 open kansen als gevolg, echter zonder afwerking.  Op 5 minuten tijd keerde het tij en kreeg VC Herentals 3 doelpunten te incasseren.  Een goal langs een afgeweken corner.  Bij de ander werd bezoekende verdediging helemaal opgerold.

Eindstand 3-0.

Jan Deckers pr VC-Herentals :  'De tweede Limburgse trip in evenveel weken werd een nederlaag zonder al te veel commentaar. Meer dan uur gaven de bezoekers de indruk de kleine stunt van vorige week te zullen overdoen, maar dan telden de Genkenaren de bezoekers in 2 minuten uit. De uiteindelijke 3 – 0 was zeker geen weergave van een Limburgs meesterschap. Met veel labeur konden zij de 3 punten thuishouden.

Termien startte furieus. Herentals moest, zoals al vaker in de beginfase, het intiatief aan de tegenstrever laten. Al meteen was er een geplaatste kopbal, maar Vervoort kon overtikken. Even daarna kreeg een thuisspeler te veel vrijheid. Zijn schot stierf in de armen van de Herentalse portier.

Rond het kwartier een eerste kans voor de bezoekers, maar wel één die kon tellen; Bruyninckx werd door de buitenspelval geloodst maar kreeg de bal niet onder controle. Weg kans. Op het half uur ging Van Looy zijn kans, maar kreeg het leer niet voorbij Bruno. De 2 ploegen kenmerkten toch duidelijk 2 verschillende spelstijlen: VC toonde veel inzet, voetbalde met pozen gezwind en liet de bal rondgaan.

De Limburgers kozen vaak voor de lange bal. 5 minuten voor de pauze was er een torenhoge kans voor een geelhemd maar zijn schot verdween op het Termiens B-terrein. Met de pauze in zicht mocht Vandebroeck op Bruno afgaan, maar Jasper kraakte zijn schot. Rust : een logische 0 – 0.

Meteen na de rust stond Ulenaers plots oog-in-oog met Vervoort maar kreeg de bal niet onder controle. Het werd dan weer even windstil. Rond het uur kwamen er ineens een aantal bezoekende kansen. De eerste was voor Bruyninck, alleen op Bruno af. Zijn lob ging nipt naast de kruising buiten. In de volgende fase zette Convalle zijn hoofd tegen een voorzet, de bal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten.

De volgende fase: Voorspoels kon niet genoeg kracht zetten op een kopbal. Er hing nu toch wel een Herentals doelpunt in de lucht. Maar dan in de 70e minuut werd een Termiense hoekschop ontzet. De bal werd terug naar voor gebracht waar 4 Termieners buitenspel stonden.

Maar Voorn, niet in buitenspel, beroerde de bal misschien wel met de bovenarm, omspeelde Vervoort en rondde af. 1 – 0 Op dat moment was die voorsprong zelfs gevleid te noemen. Bij de volgende aanval op links mocht de bal iets te makkelijk voorgezet worden.

Aan de tweede paal stond Ulenaers alleen en kopte de bal onder Vervoort door. 2 – 0 en wedstrijd gelopen. 10 minuten voor het einde moest Simon zijn ploeg behoeden voor een grotere nederlaag. Even voor affluiten kon Voorspoels de aansluitingstreffer noteren, maar Dave illustreerde het wil-maar-niet-lukken.

De strafschop in de 90e minuut, omgezet door Yildiz, was er één voor de statistieken. Het was voor de bezoekers alleen maar meer zout in de wonde. Toch werd de onmondigheid bij VC vooraan blootgelegd, want, ondanks de toch wel zware cijfers, zat er tegen dit Termien zeker meer in.

In Herentals had roodwit geen verhaal tegen dit Termien. Vandaag was er, ondanks het verschil in het klassement, nauwelijks een verschil op het terrein merkbaar ondanks de nederlaag met dezelfde cijfers als de thuismatch.

Volgende zondag staat het volgende duel tegen een Limburgse ploeg op de kalender. Thuis tegen Pelt. De vandaag geschorste Van Dingenen is er dan terug bij.

Ook nieuwe aanwinst Van Ottele zal dan zijn debuut maken.

En ook van de ziekenboeg is er positief nieuws want Spiessens heeft na 4 maanden inactivititeit de trainingen positief hervat. Hij start volgende weekend bij de reserven.'