U bent hier

Eenentwintig bestuurlijke aanhoudingen bij controleactie naar transmigratie

Nationaal | Provincie Antwerpen
01.10.2019 - 13.53u
Door: Mark Jaspers

De federale politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 21 mensen bestuurlijk aangehouden tijdens een controleactie naar transmigratie. Het gaat om vier personen uit Soedan, één uit Jemen en de overige zestien komen uit Eritrea.

Elf personen verklaarden minderjarig te zijn.De politie stelt al enige tijd vast dat transmigranten via trams en bussen van De Lijn vanuit het Brusselse Maximiliaanpark toekomen in Wommelgem. "Van daaruit trekken ze te voet naar nabijgelegen parkings waar ze zich schuilhouden om nadien in vrachtwagens te klimmen richting Verenigd Koninkrijk", zegt de federale politie in een persbericht.

Tijdens de actie van afgelopen nacht werden eerst controles uitgevoerd op het openbaar vervoer aan de bushalte Statiestraat op de Antwerpsesteenweg. Daarna werd er door verschillende politieploegen gepatrouilleerd op de parkings Oud-Turnhout, Gierle en Vorselaar langs de E34/E313.

Met de actie wil de politie netwerken van mensensmokkelaars in kaart brengen en transmigranten ontraden om de gevaarlijke oversteek te maken. De operatie kreeg steun van verschillende lokale politiezones, het parket, de federale gerechtelijke politie, de dienst Vreemdelingenzaken en De Lijn. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto