Op de veiling bij Coöperatie Hoogstraten zijn vanmorgen de eerste aardbeien van het jaar over de toonbank gegaan.  Spar–Colruyt groep kocht de eerste kist aardbeien voor €4.000.  De Coöperatie Hoogstraten verdubbelde het bedrag tot €8.000 voor het goede doel. 

De cheque van €8.000 werd overhandigd aan Sofie Dumont, ambassadrice van Stichting tegen Kanker.

Het motto van Stichting tegen Kanker is : samen voor het leven gaan, want als het om kanker gaat is hopen toegestaan. Stichting tegen Kanker ondersteunt de wetenschap en ze boeken vooruitgang in opsporing en preventie. Ook begeleiden ze patiënten en hun familie.

Zakencijfer stijgt naar 290 miljoen euro

Naast aardbeien verhandelt Coöperatie Hoogstraten cv vooral tomaat, paprika en komkommer. Vorig jaar realiseerde de coöperatie een productomzet van 236 miljoen euro en een zakencijfer van 290 miljoen euro, opnieuw een lichte stijging tov 2016.

Eric Lambinon (aankoper) van Spar – Colruyt group is verheugd met de aankoop van deze aardbeien. "Wij zijn blij deze aardbeien te kunnen kopen en zo mee het startschot te geven van het Belgische aardbeiseizoen. Met deze aankoop willen we het belang van lokale productie onderstrepen. Het is onze filosofie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden.

We zetten volop in op partnerships met lokale producenten. Dat we hiermee ook nog ons steentje kunnen bijdragen aan een nationaal goed doel is mooi meegenomen."

Op de foto's : Overhandiging cheque -  Sofie Dumont & Spar Lichtaart (Guy & Luc Van de Poel) -  Sofie Dumont, Guy & Luc Van de Poel & Eric Lambinon - Aankoop doos : Raf Van Rooy & Eric Lambinon/ SVT/NNieuws.