U bent hier

Eerste appartementencomplex in België ontvangt 'Certificaat Inbraak Veilig'

Geel | Kempen regio | Laakdal regio
23.07.2019 - 18.16u
Door: Mark Jaspers

Maandag reikte de preventiedienst van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout en de burgemeester van Geel het 'Certificaat Inbraak Veilig' uit aan de bewoners van een appartementencomplex aan de Pas.

Certificaat Inbraak Veilig

'Wanneer je een inbraakpreventie-advies hebt aangevraagd en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontvang je het 'Certificaat Inbraak Veilig'.

Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning een goede basisbeveiliging heeft zodat inbrekers meer tijd nodig zullen hebben om je huis binnen te dringen.

Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun inbraakpoging stoppen. De bewoner ontvangt een attest dat tien jaar geldig blijft, een sticker en een plaatje dat aan de gevel kan bevestigd worden.

Dit zet misschien ook jouw buren aan om hetzelfde te doen en het zal inbrekers ontmoedigen. Op de website www.certificaatinbraakveilig.be kan je alle informatie terugvinden.

Al de gevelopeningen van het appartementencomplex te Geel zijn drie minuten inbraakwerend. Het ganse appartementencomplex is uitgerust met stevig veiligheidsbeslag, camerabewaking en biometrie.

Een diefstalpreventief advies aanvragen

Zo goed als alle huisbezoeken voor diefstalpreventief advies worden spontaan aangevraagd. Slechts in 8% van de gevallen wordt de preventiedienst gecontacteerd na een woninginbraak of poging tot inbraak.

Het aantal inbraken in de politiezone daalde in de eerste helft van dit jaar met meer dan 25% ten aanzien van de eerste helft van 2018.

Een gratis diefstalpreventief advies aanvragen kan je via de website, telefonisch op 014 56 47 33, via mail op inbraakpreventie@pzglm.be of via je wijkagent.

imageMeer nieuws

Belgische primeur voor mailing Delhaize

Belgische primeur voor mailing Delhaize
Turnhout regio 23.08.2019 - 20.30u

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd
Kempen regio | Laakdal regio 23.08.2019 - 15.44u

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)
Geel | Herentals | Kempen regio | Lier regio 23.08.2019 - 13.18u

Aan de toog met CD&V @Boskantien

Aan de toog met CD&V @Boskantien
Herentals 23.08.2019 - 11.09u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 23.08.2019 - 11.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto