Maandag opende het mobiele atelier van Coming World Remember Me (CWxRM) in jeugdhuis Tydeeh officieel de deuren. De burgemeester, tal van schepenen, leerlingen en leerkrachten van school Rozenberg en enkele verenigingen persten er de eerste beeldjes. Deze beeldjes zullen deel uitmaken van een enorm herdenkingsmonument rond WOI - bestaande uit 600 000 beeldjes - dat in 2018 geïnstalleerd wordt in Ieper. Ben jij al ingeschreven voor één van de workshops die plaatsvinden tussen 3 en 11 maart? Maak deel uit van dit uniek project en schrijf je vandaag nog in via www.gemeentemol.be > E-loket.

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd onder de titel Coming World Remember Me workshops volgen om samen 600 000 beeldjes te maken uit klei; één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem uit de Eerste Wereldoorlog. Op het einde van de herdenkingsperiode, in 2018, worden alle beeldjes samengebracht in één herdenkingsmonument in het provinciaal domein De Palingbeek in Ieper.

Beeldje maken?
In het atelier wordt alles voorzien om de kleien beeldjes te maken. Je hoeft dus zelf niets mee te brengen. Aangezien er tijdens de workshop steeds met twee gewerkt wordt aan één pers, kunnen ook gezinnen met jonge kinderen zich inschrijven op voorwaarde dat elk kind begeleid wordt door een volwassene.

Inschrijven workshop
Wil jij deel uitmaken van dit uniek project en één van de 600 000 beeldjes maken? Surf dan naar www.gemeentemol.be > E-loket > Coming World Remember Me (CWxRM), inschrijvingsformulier, en schrijf je in voor één van de workshops. Deelnemen kost vijf euro.

Verbonden met slachtoffer
Elke deelnemer ontvangt een certificaat van deelname met hierin een dogtag (een metalen identificatieplaatje) met CWRM stempel. Ook aan elk beeldje komt een dogtag met daarop de naam van de deelnemer en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in 'De Namenlijst' die het In Flanders Fields Museum samenstelt.