Ongeveer een jaar geleden nam CERcuits als eerste innovatieve startup zijn intrek op de innovatiecampus in Geel. N

a 12 maanden maakt het bedrijf een eerste balans op. "CERcuits levert keramische printplaten voor verschillende niches binnen de elektronica" zegt oprichter Frederik Luppens, "Ik wilde absoluut een ruimte waar we zelf zeer snel en flexibel prototypes en kleine series konden maken voor klanten om hun ontwerpen te kunnen testen en valideren.

Keramische materialen worden zeer veel gebruikt binnen de elektronica maar momenteel slechts zelden als printplaat. De ervaring bij ingenieurs en onderzoekers om met deze materialen te ontwerpen is vaak gering en daarom er een iteratieve leerfase nodig. Met CERcuits willen we die maximaal ondersteunen".

De voorbije maanden werkte het bedrijf dan ook hard om zijn prototype lijn, inclusief clean room, op de innovatiecampus op te bouwen en te verbeteren.

Ondertussen bedient CERcuits meer en meer klanten uit alle hoeken van de wereld. "Klanten uit vele Europese landen tot in Canada en de Verenigde Staten weten ons ondertussen te vinden "aldus Luppens.

"Dankzij onze troeven verminderen we niet enkel de doorlooptijden van onze klanten, het geeft ons ook de mogelijkheid om printplaten op nieuwe keramische materialen en andere substraten te testen.

" Innoveren en het opbouwen van kennis van geprinte elektronica op de campus is dan ook cruciaal voor de onderneming.

Vestigen op de Innovatiecampus in Geel was voor CERcuits belangrijk. Frederik Luppens: "Ik werd enthousiast toen ik de visie rond de campus hoorde.

Als Gelenaar en getogen Kempenaar ben ik blij dat we nu een plaats hebben waar we de kennis en kunde die bij onze bedrijven, onderwijsinstellingen en inwoners aanwezig is, kunnen omzetten naar nieuwe ondernemingen.

De nabijheid van de KU Leuven en Thomas More campussen zijn een groot voordeel om met jong talent te kunnen werken en eventueel aan te trekken. Momenteel is de campus misschien nog klein maar de ambitie is groot en CERcuits groeit graag mee."

2020 mag dan misschien een apart jaar zijn geweest voor iedereen, het was voor CERcuits zeker een succesvol jaar. Voor 2021 mikt het bedrijf dan ook op een versnelling van zijn groei.

"De heersende pandemie heeft voor vertraging bij verschillende projecten en onderzoeken bij onze klanten gezorgd maar we verwachten dat dit in het komende jaar opnieuw zal normaliseren.

Daarnaast heeft keramiek ook toepassingen die zeer actueel zijn zoals in krachtige UV-C desinfectie modules waarvoor we reeds printplaten maakten. Tel deze samen en we verwachten dat we een drukke tijd tegemoet gaan."