U bent hier

Eerste diploma's na traject duaal leren in Geel

Geel
12.06.2019 - 13.51u
Door: Mark Jaspers

In Sint Jozef Geel studeren binnenkort vier leerlingen af als elektrotechnicus. Het gaat om een van de eerste lichtingen in Vlaanderen die een diploma halen via het traject van duaal leren, waarbij de schoolbanken worden afgewisseld met werkervaring in een bedrijf.De vier leerlingen van het zevende jaar Elektrotechnicus aan Sint Jozef Geel halen eind deze maand hun diploma secundair onderwijs en een beroepsattest.

Het hele schooljaar volgden ze twee dagen in de week les en stonden ze drie dagen in een bedrijf. Ze roteerden daarbij tussen de vijf bedrijven Sopraco, Dymotec, Spie Belgium, Engie Fabricom en Elektriciteitswerken Johan Wuyts. Bij hun werk werden ze bijgestaan door een mentor binnen het bedrijf en kregen ze ook een beperkt loon.

Het traject was volgens zowel de school als de deelnemende bedrijven een groot succes. "Alle vier de leerlingen hebben van minstens een van de bedrijven een aanbod gekregen om bij hen te beginnen", zegt adjunct-directeur Hilde Verdonck van Sint Jozef Geel.

"Een van hen is daar al op ingegaan, een tweede gaat dat mogelijk ook doen en de twee anderen hebben besloten nog verder te studeren." In de school wordt dit jaar binnen vier opleidingen al een parcours voor duaal leren aangeboden, volgend schooljaar komen er daar nog drie bij.

Volgens Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen volgen op dit moment 1.100 leerlingen in Vlaanderen een traject duaal leren, maar dat moeten er volgens de werkgeverskoepel dringend meer worden. "In landen als Zwitserland en Duitsland is duaal leren de eerste keus van leerlingen en hun ouders, in Vlaanderen zitten we met een perceptieprobleem", zegt Myriam Heeremans van Voka. "Maar langzaam maar zeker maken we onze achterstand goed." (Belga)

imageMeer nieuws

Kruip in de vacht van een geleidehond

Kruip in de vacht van een geleidehond
Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo 20.08.2019 - 17.58u

10e Montmartre op Begijnhof Herentals

10e Montmartre op Begijnhof Herentals
Herentals 20.08.2019 - 17.51u

Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets

 Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.08.2019 - 16.28u

KLJ organiseert grootste sportkamp van het land

Kempen regio | Nationaal 20.08.2019 - 11.52u

Beerse, Herentals en Rijkevorsel worden Warme Gemeente

Herentals | Kempen regio 20.08.2019 - 11.44u

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'
Neteland 19.08.2019 - 18.17u

Stort aan kledingcontainer Molenstraat Exc. Bouwel

Grobbendonk 19.08.2019 - 15.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto