Achter de schermen werken de vijf bibliotheken van Neteland al een tijdje aan een groot samenwerkingsverband. Deze 'regiobib' omvat de bibliotheken van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar.

In het najaar van 2017 vond er al een 'inspiratiedag' plaats voor alle medewerkers, maar binnenkort staat ook de eerste échte gezamenlijke activiteit te gebeuren naar aanleiding van de jaarlijkse 'jeugdboekenmaand' (met als thema: Eureka! Wetenschap & Techniek).

De jeugdmedewerkers van de verschillende bibliotheken hebben een leuke voorstelling in elkaar gestoken, deels om het thema van de jeugdboekenmaand op een prettig gestoorde manier onder de aandacht te brengen, deels om voor de eerste keer als Bib Neteland een gezamenlijk project uit de grond te stampen.

Voorstelling kinderen

Deze show, want dat is het toch wel, vindt plaats op dinsdag 20 februari om 10.30 uur in de polyvalente zaal van de bib van O.-L.-V.-Olen. Geen voorstelling zonder een jeugdig publiek, daarom hebben we de kinderen en leerkrachten van 3A en 3B van basisschool Willem Tell uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

Vijf doorgewinterde wetenschappers verwelkomen de kinderen. Wetenschap is dan ook een serieuze zaak, alleen die gekke professor lijkt alles in de war te sturen. Wat er dan volgt is een wervelend uurtje met een spannend voorleesverhaal over Harry de bijzondere boekeneter en een modeshow over de rode loper met boeken.

Wanneer de professor vervolgens een liedje brengt (Knal! Boem!), is het meezingen en meedansen geblazen. In kleinere groepjes worden er ook nog te gekke wetenschappelijke experimenten getoond en uitgevoerd (als dat maar goed afloopt).

Een geweldige knutseltruc met drijvende bloemen en slotwoord van de gekke professor sluiten de voorstelling af. (pp)