Bij saffraanboerderij Belgische Saffraan in Morkhoven is de SFFRN London Dry Gin voorgesteld. Het gaat volgens de initiatiefnemers om de 1e saffraangin in zijn soort ter wereld.

Saffraanboeren Marc Leloup en Linda Van den Bulck deden voor de productie een beroep op VIBE Distillers Ben Heylen en Filip Janssens uit Herentals. De SFFRN Gin heeft een alcoholvolume van 43%.   Voor de lancering zijn 200 flessen van 0,5 liter geproduceerd.

Schepen Jan Michielsen (lokale economie) (CD&V) mocht de eerste fles tevoorschijn toveren en degusteren : 'Een gin-topper, unieke smaak, lange afdronk.  SFFRN is een origineel cado voor de eindejaarsfeesten'.

'In de SFFRN Gin zit een subtiele saffraantoets met Jamaica peper, kardemom, oranjebloesem en kaneel. Hij bevat 43% alcohol en komt perfect tot zijn recht met een basic tonic. Het verrassende daarin is, hoe de saffraan daarin terug te vinden is. Hij kan ook puur gedronken worden en dan proef je de pittige, warme en bloemige toetsen", weten kenners Marc en Linda.

De gin wordt zaterdag aan het grote publiek voorgesteld ter gelegenheid van de kerstmarkt op de saffraanboerderij. Verder wordt hij verkocht in de eigen hoevewinkel en via een aantal restaurants. Restaurant Au Comptoir (Ivan Menten) in Gierle heeft voorlopig de exclusiviteit voor de Kempen. Info www.belgischesaffraan.be

Foto's Gina Van Wolfsdonk / NNieuws.