Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eerste editie Urban Walk Herenthout meer dan geslaagd

Urban Walk

Afgelopen weekend sloegen de Herenthoutse jeugd-, cultuur- en sportraad de handen in mekaar voor de eerste editie van de Urban Walk, die meteen een succes was.

'Meer dan 150 mensen namen deel aan de wandeling, die langs de lokalen van verschillende Herenthoutse verenigingen liep. Onderweg losten de deelnemers een reeks vragen op, waarvan ze het antwoord konden vinden op de verschillende locaties.

Maar liefst 24 verenigingen stelden zich voor tijdens de wandelroute. Sommige verenigingen verwenden de wandelaars met pannenkoeken of croque-monsieurs, anderen stelden hun werken tentoon, daagden de deelnemers uit met speelse raadsels of lieten hen op een creatieve manier proeven van hun sport.

Jochem Turelinckx van Jeugdatelier Matsijs blikt tevreden terug: “De Urban Walk was de ideale gelegenheid om onze creatieve werking met trots te kunnen delen, ook met mensen die we op een andere manier niet zouden bereiken. Daarnaast we hebben ook de wandelaars verwend met heerlijke croque-monsieurs, die zeker werden gesmaakt.”

Ook schepen van jeugd en cultuur Sander Ooms is tevreden over dit nieuwe concept. “Het is geweldig om te zien hoe onze vrijetijdsverenigingen dit samen in elkaar staken. Hopelijk kunnen we hier een jaarlijkse traditie van maken, en volgend jaar nog meer verenigingen warm krijgen om deel te nemen.”

Urban Walk

Deel dit artikel