U bent hier

Eerste evaluatie van het actieplan ‘parkeren in Westerlo-centrum’

Westerlo
25.02.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Eind december startten de gemeente Westerlo en de politie Zuiderkempen met een sensibilisatiecampagne om het gebruik van de parkeerschijf in het centrum van Westerlo te promoten. Ook het gebruik van de randparkings werd in de actie aangemoedigd.

En speciale aandacht was er voor het tegengaan van het foutparkeren op de stoepen. 
De actie werd aangekondigd in het gemeentelijk infoblad Westel Info, de websites van gemeente en politie. Ook de lokale pers besteedde er heel wat aandacht aan. De handelaars van het centrum kregen folders en affiches om hun klanten op de bestaande parkeerregels te wijzen. Op de stoepen werden stoepborden geplaatst om duidelijk te maken waar men niet mocht parkeren.


In januari volgde de tweede fase van de sensibilisatieactie. De lokale politie Zuiderkempen voerde intensieve preventieve controles uit. Auto's die in overtreding waren, kregen een flyertje onder de ruitenwisser waarin aangegeven werd dat ze in overtreding stonden. Er werden nog geen boetes uitgedeeld. 
Begin februari startte het repressieve luik van de actie waarbij boetes werden uitgedeeld voor foutparkeren en het niet-gebruik van de parkeerschijf. In de eerste twee weken van februari werden 33 bestuurders geverbaliseerd voor het parkeren op het trottoir en 74 voor het niet leggen of verkeerd gebruiken van de parkeerschijf. 
De sensibilisatiecampagne had zeker een positief effect, maar nog niet genoeg... De volgende weken blijft de politie daarom regelmatig controleren. Een gewaarschuwd man is er meer waard!

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto