U bent hier

Eerste handelszaak in Geel ontvangt het Certificaat Inbraak Veilig

Geel | Kempen regio | Laakdal regio
29.01.2020 - 12.48u
Door: Mark Jaspers

Donderdag 30 januari 2020 zullen de burgemeester van de stad Geel, Vera Celis en de preventiedienst van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout om 14.00 uur het Certificaat Inbraak Veilig uitreiken aan Ellen Leysen, zaakvoerder van 'Glow', Dokter Van de Perrestraat 365A.

Certificaat Inbraak Veilig

Wanneer je een inbraakpreventie-advies hebt aangevraagd en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontvang je het 'Certificaat Inbraak Veilig'. Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning, of in dit geval een handelszaak, een goede basisbeveiliging heeft zodat inbrekers meer tijd nodig zullen hebben om je huis binnen te dringen.

Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun inbraakpoging stoppen. De bewoner ontvangt een attest dat tien jaar geldig blijft, een sticker en een plaatje dat aan de gevel kan bevestigd worden. Dit zet misschien ook jouw buren aan om hetzelfde te doen en het zal inbrekers ontmoedigen.

Op de website www.certificaatinbraakveilig.be kan je alle informatie terugvinden.

Al de gevelopeningen van 'Glow' te Geel zijn drie minuten inbraakwerend. Het ganse complex is uitgerust met stevig veiligheidsbeslag en camerabewaking.

Een diefstalpreventief advies aanvragen

Zo goed als alle huisbezoeken voor diefstalpreventief advies worden spontaan aangevraagd. Slechts in 6 procent van de gevallen wordt de preventiedienst gecontacteerd na een woninginbraak of poging tot inbraak. Een gratis diefstalpreventief advies aanvragen kan je via de website, telefonisch op 014 56 47 33, via mail op inbraakpreventie@pzglm.be of via je wijkagent.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto