U bent hier

Eerste historische wandelzoektocht naar Kruisberg Herentals

Herentals
17.09.2018 - 22.15u
Door: Mark Jaspers

De 1e historische wandelzoektocht naar Kruisberg heeft plaats op 23 september.  Start individueel, per gezin of in kleine groep tussen 13 uur en 15 uur aan het kasteel Le Paige (Nederrij 135). Daar ontvangen de deelnemers een route-beschrijving alsook een twintigtal opdrachten die ze onderweg dienen op te lossen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €2 per deelnameformulier. De ingevulde vragenlijst moet binnengebracht worden vóór 18 uur in het kasteel Le Paige. De winnaars ontvangen een mooie prijs.

De route van de wandelzoektocht loopt van de kruisweg op Kruisberg (1410), over het stedelijk kerkhof en de nieuwe kapel van Onze-Lieve-Vrouw in't Zand (1928) aan de Lichtaartseweg. Via de weg naast de spoorlijn (Bosbergen) gaat de wandeltocht verder door de dennenbossen om te eindigen aan de Toeristentoren. Tenslotte kan men langs de Heistraat de terugweg aanvatten naar het eindpunt (de startplaats) aan het kasteel Le Paige.

Deze historische wandelzoektocht is de ideale manier om met het gezin of de vrienden een deel van het rijke cultureel-historisch erfgoed van Herentals te leren kennen en tegelijk de schoonheid van onze prachtige natuur op de Kempische Heuvelrug te ontdekken en te waarderen.

Organisatie : Herentaldum, de heemkundige werkgroep van de Herentalse Geschiedkundige Kring - zondag 23/9
Informatie : Ludo Torfs
Gsm : 0499/706867 -ludotorfs@telenet.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto