De lente is in het land! Alles en iedereen ontwaakt uit zijn winterslaap. Bovendien schenkt het voorjaar het leven aan vele lekkere groenten en fruit van bij ons. Op vrijdag 21 maart werd het nieuwe seizoen daarom feestelijk geopend op Veiling Hoogstraten.  Anders dan de voorgaande jaren veilden ze dit jaar geen primeuraardbeien, omdat ze voor het eerst jaarrond aardbeien hadden door een belichte winterteelt.

Toch willen ze de traditie in ere houden en werd ook nu een kist aardbeien geveild voor het goede doel. Deze kist ging naar Delhaize aan de prijs van €500 per 500 g. Veiling Hoogstraten verdubbelde dit bedrag en schonk €8.000, samen met de producenten, aan ‘Make a Wish’.
In 2013 werd ongeveer 30 miljoen kg aardbeien onder het Hoogstraten®-label verkocht. Voor 2014 wordt een licht toegenomen volume verwacht, gebaseerd op de momenteel gekende areaalgegevens.


De 'Ghesellen van de Aardbei' hebben donderdagmiddag 27/3 aan Gouverneur Cathy Berx alsook aan de deputatie de eerste Hoogstraten®  aardbeien geschonken.  Voor Gouverneur Berx betekenen aardbeien de start van de lente.