Het ijshockeyseizoen staat bijna voor de deur. Het bestuur heeft niet stilgezeten om een waardige vervanger te zoeken voor onze topscorer Kyle Brothers, die volgend seizoen uitkomt in de Zweedse divisie 1.

'Wij staan als club bekend voor onze goede imports en denken dat we met Nathan Pancel een topper gevonden hebben. Nathan is een Canadese winger van 183 cm groot en 86 kg die zeer gemakkelijk het net vindt. Hij omschrijft zichzelf als een aanvallende forward met de focus op offense, die evengoed het verdedigend spel onder de knie heeft.

De afgelopen 4 jaar speelde hij voor St. Francis Xavier University en won hij 2 keer het kampioenschap. Daarvoor scheerde Nathan hoge toppen in de OHL, de Canadese junior topcompetitie. Hij ziet er naar uit om naar België te komen en hoopt HYC aan zoveel mogelijk bekers te helpen.

Nathan zal aantreden met het nummer 79 en zal zijn eerste officiële wedstrijd spelen op 20 september op de Continental Cup, die wij als club organiseren in Mechelen.

Hier zullen we het opnemen tegen de kampioenenploegen uit Kroatië, Spanje en Israel. De winnaar van dit toernooi gaat verder naar de tweede ronde van wat je de Champions League van ijshockey kan noemen.' Foto courtesy StFx Athletics/HYC.