In de Kempen staat een dynamische groep vrouwen te popelen om uit te breken om de idealen van Soroptimist International ter harte te nemen. Op deze internationale vrouwendag wil de Kempische club, die pas 6 maanden geleden gecharterd is, de veerkracht van vrouwen nog eens extra benadrukken.

Met een interview op Geel FM en het dragen van de kleuren paars en groen zetten ze op 8 maart zowel hun club als de internationale vrouwendag in de kijker. Waarbij paars gerechtigdheid en waardigheid symboliseert en groen voor hoop staat.

De vereniging telt wereldwijd 72.000 vrouwen die samenwerken om het leven en de status van vrouwen en meisjes te verbeteren.

De leden van Soroptimist International Club Kempen met hun hart en verstand op dezelfde lijn, of zoals zij het zelf verwoorden 'van dezelfde slag',

ndersteunen projecten ver en dichtbij huis. Ze doen dit door financiële steun, expertise beschikbaar te stellen of door letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Dit voorjaar helpen ze een project 'Allemaal digitaal' van de dienst Gelijke kansen Sociaal Huis Geel en de Verslavingskoepel Kempen bij het verlagen van drempels inzake digitale kennis.

Wie hun projecten wil steunen, kan via de website www.soroptimist.be – doorklikken naar Clubs – Antwerpen - Kempen en een set wenskaarten aankopen – setjes van 10 stuks. De opbrengst hiervan gaat naar projecten die de positie van vrouwen en meisjes verbeteren.

Maandag 8 maart om 13.00 uur op Geel FM: interview met voorzitter en ondervoorzitter van Soroptimist International Club Kempen nav internationale vrouwendag.

Meer info: www.soroptimist.be doorklikken naar Clubs – Antwerpen - Kempen