Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eerste kolomzetting site Serneels : 'Nieuwe locatie technische dienst, brandweer én Rode Kruis' - interview

Serneels Herenthout
URL

Vanmorgen werd op site Serneels de eerste kolom gezet. In plaats van de gebruikelijke eerstesteenlegging organiseerde gemeente Herenthout deze eerste kolomzetting met een feestelijke receptie, in aanwezigheid van de betrokken (bouw)partners,  de voorzitster van de zoneraad van Brandweerzone Kempen, zonecommandant Koen Bollen en de burgemeester.

'In 2013 kocht gemeente Herenthout het terrein van voormalige bouwfirma Serneels aan Itegemse Steenweg', zegt burgemeester Stijn Raeymaekers. 'In het meerjarenplan werd opgenomen dat deze site de nieuwe locatie wordt van zowel de technische dienst, de brandweer als het Rode Kruis.

Op 17 januari 2022 werd de plaatsingsprocedure opgestart, waarvan de opdracht op de gemeenteraad van 4 juli 2022 werd gegund aan de firma TM De Peuter-Beneens, gevestigd in Rietbroek 1, Herentals.'

Investering : totaal €7.501.802,07

'Van het totale bedrag van 7.501.802,07 euro, wordt 5.320.226,00 euro betaald door de gemeente en 2.193.676,07 euro door Hulpverleningszone Kempen, als aandeel voor het huisvesten van de brandweer.

De werken gingen van start op 9 januari 2023. Het terrein werd klaargemaakt, de funderingszolen werden uitgegraven, voorzien van bekisting met wapening en al volgestort met beton, om dan op 3 april de eerste kolom te zetten. De kolom is een betonnen prefab-element dat als steunbeer gaat dienen voor het gebouw.'

De nabije planning:

- Einde april 2023: het zetten van de hoogspanningscabine - begin mei 2023: aanleg van de nutsvoorzieningen - mei 2023: rioleringswerken en aansluitingen op het bestaande rioleringsnetwerk - het einde van de werken is voorzien rond april 2024.'  Foto's en vid Johan Temmerman/NNieuws.

Itegemse Steenweg 126, Herenthout, België

Serneels Herenthout

Deel dit artikel