De 39e editie van Reggae Geel vindt dit jaar plaats op 4 en 5 augustus. Met onder andere JAH CURE, STEEL PULSE, CHRONIXX, CHRISTOPHER MARTIN en THE HEPTONES op de affiche is het begin gemaakt voor een opnieuw legendarische editie.

Reggae Geel is een van de oudste festivals van Europa. Dit jaar is alweer de 39e keer. Met maar liefst zeventig acts op vijf podia wordt Geel twee dagen lang gedomineerd door een tropisch-Jamaicaanse sfeer.

De eerste namen zullen veel reggaeharten sneller doen kloppen. Op de Mainstage worden iconische namen als Jah Cure, Steel Pulse, Duane Stephenson en Christopher Martin afgewisseld door de next generation reggae talenten uit Jamaica, zoals rijzende ster Chronixx en jonge acts als Raging Fyah, Jesse Royal & Runkus.

In The Yard velen namen waaronder de coole rastazangeres Hempress Sativa, soundsystem Soul Supreme speelt in de bounce dancehall en dubzanger-drummer Blood Shanti vinden we terug in de 18 inch corner naast vele andere bekende namen. Uniek dit jaar in de Skaville de veteranen van The Heptones, die al sinds de jaren '60 "meegaan" en afreizen vanuit Kingston naar Geel.

Reggae Geel is er voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Het festival dat ooit kleinschalig begon, heeft inmiddels vijf podia met voor elk wat wils. Vooral de schaduwrijke '18 Inch Corner' onder de romantisch verlichte bomen is populair bij jongeren. Tevens is er ook randanimatie voor kinderen. En op de Reggae Market vind je kleding, unieke sieraden, platen, muziekinstrumenten en bijzondere internationale kunst. Al met al: Reggae Geel is een totaalbeleving.

INZET OP DUURZAAMHEID
Reggae Geel is er trots op een officieel Fair Trade-festival te zijn. Daarnaast heeft het festival de laatste jaren een succesvol afvalbeleid ingevoerd. Het afval wordt overal gesorteerd en bij het inleveren van plastic bekers ontvangen festivalgangers
Reggae Geel-gadgets.

De kringwinkel Zuiderkempen zamelt petflessen in op het festivalterrein. Het gebruik van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. Reggae Geel zet gratis pendelbussen in vanaf station van Geel naar de festivalsite en terug.

De voorverkoop voor het festival start op 4 april. Tickets zijn te koop via  www.reggaegeel.com