U bent hier

Eerste namen voor Reggae Geel : 2 en 3/8

Geel
03.05.2013 - 11.59u
Door: Franky Van Leeuwen

De 34e editie van Reggae Geel was vorig jaar zowel wat programmatie als publieksopkomst betreft  een absoluut topjaar. Reggae Geel was officieus  uitverkocht,  de Jamaicaanse tv kwam op bezoek voor een reportage en het festival  had een bill met exclusieve en  connaisseurs namen.  Dat dit alles samenviel met de viering van 50 jaar onafhankelijkheid in Jamaica is een aangename vaststelling.

Voor  de 35e editie van Reggae Geel dit jaar zitten er weer heel wat vernieuwingen aan te komen.   Ze zetten naast de programmatie volop in op comfort en veiligheid voor de bezoekers. Een volledig nieuwe terreinindeling is hiervan het gevolg. Meer ruimte, minder geluidsinterferentie tussen de verschillende podia en een betere toegankelijkheid van de terreinen moeten ervoor zorgen dat iedereen ten volle kan genieten van de vibes op het festival.

En dat er goede vibes aanwezig zullen zijn kunnen we alvast garanderen.  Er lopen nog onderhandelingen met verschillende artiesten met wereldfaam,  maar volgende namen kunnen we nu alvast vrijgeven:

Capleton, Ken Boothe, Freddy McGregor, Protoje en Romain Virgo liggen nu reeds vast voor de Mainstage.

Mad Professor, African Head Charge Soundsystem en Aba-Shanti-I  zijn reeds toegezegd voor de 18 Inch Corner.

Exco Levi, Konshens en Killamanjaro komen naar de Bounce-dancehall

Prince Fatty, Dennis Alcapone en de Londense top-dj Gaz Mayall (zoon van bleuslegende John Mayall)  vind je in de Skaville.

De nieuwe terreinindeling maakt het bovendien ook mogelijk  de mainstage reeds op vrijdag te  openen,  zonder dat we hierbij moeten raken aan de programmatie op de andere podia.

Ook nieuw dit jaar is  The Yard, een 5e podium dat ‘s namiddags fungeert als decor voor interviews, debatten, danslessen, workshops, film, … kortom alles wat buiten de lijntjes kleurt en extra kruiding toevoegt. ‘s Avonds trekt de Yard de kaart van nieuw en lokaal talent. Opvallende namen die daar aanschuiven zijn Dj, regisseur en duivel-doet-al: Don Letts  en talenten Black Marshall, Racine Congo, Chantelle Ernandez en een Belgian Female Package met Lisa Bennett, Slongs Dievanongs, Micky B en Dede Kay.

Verder vind je zoals steeds op Reggae Geel de legendarische craftmarket, de geweldige exotic foods, kinderanimatie op zaterdagmiddag en vooral heel veel enthousiaste mensen die in een leuke sfeer twee dagen feest vieren.

De 35e editie van Reggae Geel heeft plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus op de terreinen aan de Zandstraat/Malosewaver Geel.  Vrijdag gaan de deuren open om 18.00 u., op zaterdag is dat 13.00 u.  De voorverkoop start op 20 mei.  Meer info www.reggaegeel.com

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto