Eind juni plaatst fabrikant Yalp op de sportterreintjes voor het stedelijk zwembad een Sutu of interactieve voetbalmuur. Het is de eerste voetbalmuur die in het openbaar domein geplaatst wordt. Vanaf 1 juli mag iedereen gratis komen meespelen.

Een voetbalmuur bestaat uit 16 vlakken die oplichten wanneer ze geraakt worden. Met een knop op de Sutu kies je een spel, de Sutu geeft uitleg en feedback. Spelen kan elke dag van 8 tot 22 uur en is helemaal gratis.

De Sutu combineert het aantrekkelijke van gamen (spanning, levels halen, competitie) met de positieve aspecten van buiten spelen (sociale ontwikkeling, gezond bewegen, betrokkenheid bij de buurt). Als je op de voetbalmuur speelt, ben je flink aan het sporten. De Sutu daagt de spelers uit en moedigt ze aan.

Een nieuwe highscore bereiken kost behoorlijk wat inspanning maar geeft ook veel voldoening, zeker als je het samen met vrienden doet. Met de Speed Sutu schiet je zo hard mogelijk op de muur, je score zie je terug op de Sutu. Bij de Penalty Sutu is het de bedoeling dat je de penalty van je tegenstander uit het doel haalt.

Tijdens het weekend van 29 juni tot en met 2 juli viert de stad ook 10 jaar zwembad met heel wat extra gratis activiteiten. Een volledig overzicht vind je op www.geel.be.