De schepen van Toerisme en Plattelandsbeleid kroop vandaag in de kraan voor de eerste spadesteek.

In natuurgebied De Goren wordt een fiets- en landbouwweg ingericht. In 2007 nam de gemeente een beslissing om het natuurgebied van De Goren toegankelijker te maken voor zowel de recreatieve wandelaars als voor de fietsers en voor de landbouwers. De uitvoering van het masterplan wordt over enkele jaren gespreid. In een eerste fase wordt de landbouwweg aangelegd . De eigenaars werden geïnformeerd en er werden overeenkomsten afgesloten.
 
Door deze landbouwweg kunnen de landbouwers ook in de natste periode hun velden beter bereiken. De fietsers kunnen over de verharde landbouwweg de industrie- en sportzone in Hulshout bereiken vanuit Wiekevorst via de comfortabele verbindingsweg. Ook de toegang tot modelvliegtuigclub MASH wordt verbeterd. De weg wordt aangelegd in een 2-sporenbeton, zodat het landelijke karakter maximaal behouden blijft. Ter hoogte van inritten en bochten wordt de volledige breedte verhard. De bermen worden beschermd en gefundeerd voor landbouwvoertuigen. De bestaande bomen worden maximaal behouden.
 
De werken zijn aangevangen op 7 maart en zullen 55 kalenderdagen, of ongeveer 3 maanden duren.  Het project zal 247.709 euro kosten. In het kader van de plattelandsontwikkeling wordt daarvoor een subsidie van 106.000 euro uitgetrokken.