Op het bedrijventerrein Liessel in Geel gaven  burgemeester Vera Celis en schepenen Bart Julliams, Leen Beke en Marleen Verboven samen met Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm, de officiële eerste spadesteek voor de bouw van het Storm-windpark. De ingebruikname is voorzien voor dit najaar.  Er zal een open werf zijn later dit jaar voor de inwoners van Geel en andere geïnteresseerden.

Drie windturbines

Het windpark zal bestaan uit drie windturbines met een gezamenlijk elektrisch vermogen van 6 MW. Die zullen voldoende groene stroom produceren om te voorzien in het elektriciteitsverbruik van 4.700 gezinnen. “De plannen voor ons windpark in Geel dateren uit 2009”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan Caerts van Storm. “De uiteindelijke inplanting van de windturbines is vastgelegd in nauw overleg met de inwoners en het stadsbestuur van Geel. We zijn dan ook blij dat we vandaag, zij aan zij met de burgemeester en de schepenen, kunnen beginnen aan de bouw.”

Groene stroom aan gunsttarief

“Voor Don Quichot waren windmolens een stuk van een waanidee, voor ons een deel van een droom voor een duurzamere toekomst”, aldus schepen van duurzaamheid en milieu Bart Julliams.
Inwoners van de stad Geel zullen via de coöperatieve Storm CVBA de mogelijkheid krijgen om te delen in de winsten van de windturbines in hun stad. Er kan ook groene stroom worden afgenomen aan een gunsttarief. Storm zal hierover informatievergaderingen organiseren zodra het windpark gebouwd is in het najaar van 2014. Wie interesse heeft, kan nu alvast een kijkje nemen op de website www.storm.be en zich inschrijven op de nieuwsbrief. (Foto's Maria De La Cruz)