3 Leden van modelbouwvliegclub M.A.S.H. bouwen elk een perfect schaalmodel van de SIAI Marchetti SF260

Voeren voor het eerst een synchroonvlucht uit naast het RED DEVILS militair AEROBATIC TEAM.

Te bezichtigen, samen met meer dan 100 andere prachtige toestellen, tijdens M.A.S.H. Fly-In op 1 & 2 juli 2017

Tom Winand, Roger Verlinden en Sam Pets, drie leden van modelvliegclub M.A.S.H. te Wiekevorst hebben enkele jaren geleden de handen in elkaar geslagen.

Gepassioneerd door het RED DEVILS AEROBATIC TEAM van de Belgische luchtmacht, was hun droom om elk een perfect radiobestuurd schaalmodel te maken van de SIAI Marchetti SF260. Dit is een Italiaans militair trainingstoestel dat gebruikt wordt door de Belgische luchtmacht voor de opleiding van jonge piloten en voor demonstratievluchten tijdens airshows . Tot in het kleinste detail werden de echte, mandragende toestelen nagebouwd op schaal 1:3.

Contacten werden ondertussen gelegd met het RED DEVILS militair AEROBATIC TEAM. Dit leidt uiteindelijk tot een heuse primeur: een synchroonvlucht naast de M.A.S.H. Mini REDS DEVILS tijdens het weekend van 1 en 2 juli 2017.

Op deze data vindt er in Wiekevorst een spectaculair modelvliegevenement plaats. Naast de 3 SIAI Marchetti SF260 zullen meer dan 100 modelvliegtuigen, modelhelikopters en drones van alle soorten en groottes te zien zijn.

Er is er een doorlopend weekendprogramma, te starten vanaf zaterdag, 10u tot en met zondag 18u.

Om de kleintjes te plezieren zijn er ook verschillende snoepdroppings voorzien en een gratis tombola voor de volwassenen. De toegang tot het evenement is volledig gratis.

www.mash.be