U bent hier

Eerste vaccinaties in WZC Vogelzang - Mit (98) : 'Ik voelde het prikje niet' - extra foto's (1)

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
12.01.2021 - 11.13u
Door: Herman Gezelle

Vanmorgen kregen 126 bewoners van WZC Vogelzang in Herentals hun eerste vaccinatie. Een primeur in Herentals.  Coördinerend & raadgevend arts (CRA) Nathalie Heylen : '126 van de 127 bewoners en 53 personeelsleden werden vandaag gevaccineerd. Op 2 februari krijgen de bewoners hun tweede vaccin.

Er traden geen neveneffecten op.  Zaterdag volgt WZC Bremdael en eind januari WZC St.-Anna in Herentals.

In WZC Bremdael vaccineert men op zaterdag 16/1 en de eerste daar is de ouderdomsdeken, Noorderwijkenaar Maria Theeuwes, die in mei 100 wordt.

Bedoeling is dat er binnen 3 weken een 2e prik gezet wordt. Ook de andere WZC's in Neteland komen op zeer korte termijn aan bod.'

Het personeel van Vogelzang is heel tevreden dat hun WZC van de Armoneagroep als eerste aan de beurt komt.

Bewoonster Mit (98) : 'Ik voelde zelfs het prikje niet'

'De vaccinatie verliep heel vlot', zegt een gelukkige bewoonster Mit uit Herentals  (98).  'Het doet helemaal geen pijn. Ik voelde zelfs het prikje niet. Eindelijk kunnen we nu wat geruster leven.'

WZC's in Kempen Neteland

In de Kempen zijn naast Vogelzang Herentals, ook vandaag 80 bewoners in De Notelaar in Olen en 125 in Laarsveld Geel aan de beurt.  In de week van 18 januari volgen De Wijngaard en Waterrijk in Grobbendonk.

Woensdag Hof Ter Lande Vorselaar, Boeyendaalhof in Herenthout, Perwijshof in Westerlo en Klein Veldekens, Wedbos en Zusterhof in Geel.

Foto's & redactie Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto