HYC Fintro verloor vrijdagavond een eerste keer in de Nederlandse competitie. Het werd 5-9 tegen Geleen.

Zaterdagavond trekt HYC Fintro naar Heerenveen

HYC staat weer met de voeten op de grond. Na een spuuglelijke vertoning gingen de Herentalsenaren vrijdagavond met de billen bloot tegen het zogenaamd ‘zwakke broertje’ Geleen. De 5-9 eindstand was niet eens overdreven…

Het begon nochtans op wieltjes voor de Fintro-boys. Binnen zeven minuten was het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Evan Mosey en Mitch Morgan – twee mannen die wél op niveau speelden- waren de doelpuntenmakers. Toen begon het bal van de stomme straffen. Truitje-trek, onnodige boardings, trippings-uit-gewoonte, de puck spelen met al één voet in de spelersbank: de manschappen toonden hun coach Vincent wat ze allemaal uit hun tijd bij de kadetten hadden onthouden. Het resultaat was navenant. Nog voor de rust was de 2-0 voorsprong middels twee powerplays omgebogen in een 2-3 achterstand.
Het begin van de tweede periode leek beterschap te brengen. Niet toevallig opnieuw Evan Mosey en Mitch Morgan zetten hun ploeg  met 4-3 aan de leiding. Daarna was het vat af. Met goals van  Timmers op powerplay , Van Loun op powerplay – wat dacht je- en Kolodziejczyk met zijn derde vertrekken de Limburgers met een comfortabele 4-6 richting kleedkamer.

Wie op alsnog op beterschap had gehoopt, droomde. De straffen bleven komen en het waren niet alleen ‘prutskes’. Defence Vroemans zette de hele ploeg voor schut na een spearing -doe je niet- en een bokspartij. Met ongeveer de hele periode in ondertal was het nog een geluk dat doelman Steylen niet met dubbele cijfers geconfronteerd werd. Hoewel de 5-9 (Geleen scoorde nog 2 keer op PP) ook kon tellen. Zaterdag wacht de verre reis naar  Heerenveen. Geleen kreeg vorige week 8-0 om de oren van de Friezen.  (JVDB)