U bent hier

Eerste vrouwelijke wijkagente in Kasterlee

Kasterlee
08.01.2018 - 09.13u
Door: Herman Gezelle

Vandaag kent de politiepost Kasterlee een primeur met de eerste vrouwelijke wijkagente in Kasterlee. Inspecteur Lieve Dekkers is 39 jaar, woont in Geel en zal de wijk 'Tielen en Rielen' als werkgebied voor haar rekening nemen, samen met inspecteur Patrick Vennekens.

"Sinds 2002 werk ik voor de lokale politie Regio Turnhout, in het team mensenhandel, aangevuld met interventie", vertelt Lieve. "Ik wou al langer als wijkagente werken omdat ik de nood voelde om problemen bij de kern aan te pakken.

In Turnhout moest ik vooral brandjes blussen, maar wist ik nadien niet meer wat er verder met deze dossiers gebeurde. Ik denk dat de sociale aanpak van een wijkagente me meer ligt. En Kasterlee ligt al dichter bij mijn woonplaats, dat is ook mooi meegenomen".

Burgemeester Ward Kennes stelde Lieve vanmorgen voor aan het college en heette haar hartelijk welkom in Kasterlee. "Ik vind het een goede zaak dat we nu ook een vrouwelijke agente in onze lokale politiewerking kunnen verwelkomen. Dit zal zeker een positieve invloed hebben op de werking en de dienstverlening aan de bevolking", aldus de burgemeester.

 

imageMeer nieuws

Winterwandeling voor het Olivia Fund : vertrek #Chapelle Imperial

Herentals 14.12.2018 - 19.49u reading time1min

Wandel mee op zaterdag 22 december voor het Olivia Fund.  Onder begeleiding kan je starten om 18u30, 18u45, 19u00 en 19u15. Vertrek aan Chapelle Imperial – Wolstraat 27 Herentals.

Inschrijving Winterwandeling €10 via hans.horemans@hotmail.com : meldt erbij in welke groep wil u starten, rekeningnummer BE62 9733 5644 8661, gelieve 20 minuten voor startuur aanwezig te zijn, catering is voorzien.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto