Vandaag kent de politiepost Kasterlee een primeur met de eerste vrouwelijke wijkagente in Kasterlee. Inspecteur Lieve Dekkers is 39 jaar, woont in Geel en zal de wijk 'Tielen en Rielen' als werkgebied voor haar rekening nemen, samen met inspecteur Patrick Vennekens.

"Sinds 2002 werk ik voor de lokale politie Regio Turnhout, in het team mensenhandel, aangevuld met interventie", vertelt Lieve. "Ik wou al langer als wijkagente werken omdat ik de nood voelde om problemen bij de kern aan te pakken.

In Turnhout moest ik vooral brandjes blussen, maar wist ik nadien niet meer wat er verder met deze dossiers gebeurde. Ik denk dat de sociale aanpak van een wijkagente me meer ligt. En Kasterlee ligt al dichter bij mijn woonplaats, dat is ook mooi meegenomen".

Burgemeester Ward Kennes stelde Lieve vanmorgen voor aan het college en heette haar hartelijk welkom in Kasterlee. "Ik vind het een goede zaak dat we nu ook een vrouwelijke agente in onze lokale politiewerking kunnen verwelkomen. Dit zal zeker een positieve invloed hebben op de werking en de dienstverlening aan de bevolking", aldus de burgemeester.