Tijdens de periode 2014-2018 nemen duizenden mensen verspreid over Vlaanderen en de rest van de wereld deel aan de 'making of' van de land art installatie 'CWRM' door 600.000 beeldjes uit klei te boetseren. Daarbij staat elk beeldje voor een van de 600.000 slachtoffers die in België het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Alle beeldjes worden na het bakken geïdentificeerd door middel van een dog tag, het universele identificatiesysteem voor frontsoldaten.

Op deze dog tag staat een slachtoffernaam uit de digitale 'Namenlijst' die door het In Flanders Fields Museum in Ieper wordt samengesteld.  Ook de naam van de maker komt op de dog tag: zo herenigen verschillende nationaliteiten en generaties zich in de herdenking.

In het voorjaar van 2018 wordt de installatie geïmplementeerd op een van de meest bevochten plekken van de Eerste Wereldoorlog: het niemandsland van de frontzone rond Ieper.

De beeldjes krijgen in de land art installatie een plaats tussen twee grote werken van kunstenaar Koen Vanmechelen.

De indrukwekkende kunstinstallatie ComingWorldRememberMe moet ons herinneren aan de zinloosheid van oorlog: gisteren, vandaag en morgen.

Maak deel uit van dit uniek project en word peter of meter. Je kan een beeldje maken tijdens een workshop in het atelier van Tabula Rasa, Schoolstraat in Herentals.