Herselt Koerse zou Herselt Koerse niet zijn als het geen nieuwe stap voorwaarts zet. Daarom zal de editie van 2017 de annalen ingaan als onze eerste wielerweek. Naast een nog uitdagender parcours voor alle categorieën en de intrede in ons programma van een andere wielerdiscipline is dat meteen de grootste verandering die wordt doorgevoerd.

Maar we behouden uiteraard ook wat goed was. De noodgedwongen verhuis vorig jaar van de top van de Molenberg naar de dorpskern werd op algemeen applaus onthaald. Daarom zal Sint-Servaas ook dit jaar de 'Herselt Koerse'-bel blijven luiden!

Een hele week lang ...

zaterdag 2 september : 3u Mountainbike
zondag 3 september : Miniemen & Aspiranten
donderdag 7 september : Ronde van België • Dames Internationaal
vrijdag 8 september : Elite z.c. en U23
zondag 10 september : Dames jeugd • Nieuwelingen & Junioren

Het traditionele juniprogramma wordt geknipt en sluit nu naadloos aan op ons jaarlijks september- evenement, dat we in samenwerking met Moens Cycling Team op zaterdag 2 september zullen openen met een 3 uur durende mtb-wedstrijd in hartje Herselt. Meteen de beuk erin dus!

Sloten voorheen onze allerkleinsten het programma van Herselt Koerse nog af, dan bijten ze nu de spits van het traditionele wegprogramma af op zondag 3 september.

Het wielerfeest gaat verder op donderdag 7 september met de 2de Keukens Van Lommel Ladies Classic. Na het suc- ces van vorig jaar kreeg deze internationale wedstrijd voor dames elite promotie en werd ze opgenomen in de Lotto Belgium Tour, de Ronde van België voor dames. En dat zal trouwens ook voor de volgende vier jaar nog zijn. Meer daarover in een aparte brochure.

Op vrijdagavond 8 september scheren vervolgens de eliterenners zonder contract en U23-renners voorbij Sint-Servaas. Zijn slotbel weerklinkt op zondag 10 september tijdens een drieluik voor da- mes jeugd, heren nieuwelingen en heren junioren.