U bent hier

Eerstelijnszone Baldemore : 'Bezoekregeling woonzorgcentra versoepeld, uitvoering kan onderling verschillen'

Kempen regio | Mol
19.02.2021 - 15.24u
Door: Mark Jaspers

De volgende dagen en weken buigen de negen verschillende woonzorgcentra in onze eerstelijnszone Baldemore zich over hun aanpak van de aangepaste, versoepelde bezoekregeling. Sinds donderdag 18 februari mogen woonzorgcentra hun bezoekregeling versoepelen.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid stelde hierover nieuwe richtlijnen op. De voorwaarden zijn wel dat 90 procent van de bewoners en meer dan 70 procent van de werknemers gevaccineerd zijn, én de tweede dosis van het vaccin minstens tien dagen geleden toegediend werd.

Doordat niet alle centra al een tweede vaccin konden toedienen, ontstaan er onderlinge verschillen in bezoekregeling. Elk woonzorgcentrum in onze eerstelijnszone Baldemore zet de nieuwe richtlijnen om in eigen specifieke regels en communiceert hierover gericht naar bewoners en familie. Alvast heel erg bedankt voor het begrip!

De 9 woonzorgcentra in eerstelijnszone Baldemore werken al de hele coronacrisis zeer constructief en transparant samen. Ze overleggen wekelijks over de geldende richtlijnen en hun aanpak. Ook over deze nieuwe bezoekregeling en de eigen specifieke uitvoering ervan hebben de centra nauw contact.

Begrip voor verschillen tussen woonzorgcentra onderling

Bij elk woonzorgcentrum in onze eerstelijnszone Baldemore verloopt de vaccinatie van bewoners en personeel op een andere manier en volgens een andere timing.

Aangezien vaccinatie een voorwaarde is voor versoepeling, leidt dit dus tot onderlinge verschillen in de bezoekregeling. We vragen om hiervoor begrip op te brengen. Elk centrum doet al het mogelijke om zo snel mogelijk terug tot 'het nieuwe normaal' te komen.

Gerichte communicatie

Elk woonzorgcentrum communiceert de komende dagen gericht naar bewoners en familie om hen op de hoogte te brengen van de nieuwe richtlijnen en de eigen aanpak.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto