Begin deze week vertrekken in de eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie de uitnodigingen, voornamelijk naar alle 80-plussers voor een tweede extra coronaprik.

'Deze bijkomende prik moet de beschermingsgraad tegen het coronavirus voor deze kwetsbare doelgroep opnieuw op het gewenste niveau brengen. De prikken worden geplaatst in ecocentrum De Goren. We richten hier tijdelijk een kleinschalig vaccinatiepunt in met maximaal vier vaccinatielijnen.

Achter de schermen is eerstelijnszone Baldemore in samenwerking met de huisartsen en de apothekers druk bezig om het vaccinatieproces te integreren in de zogeheten eerste lijn.

Tijdelijk vaccinatiepunt

De extra coronaprik voor 80-plussers kwam te snel om deze vaccinaties al volledig door de eerste lijn te laten gebeuren. Daarom schakelen we tijdelijk het ecocentrum in.

De tijdelijke inrichting als vaccinatiepunt is perfect combineerbaar met het gebruik van het ecocentrum als vergaderfaciliteit. We voorzien in het ecocentrum tot maximum 4 vaccinatielijnen, bemand door een baliemedewerker, een arts en één tot vier verpleegkundigen.

Dit vaccinatiepunt zal functioneren totdat de integratie in de eerste lijn volledig rond is.

Uitnodigingen

Begin deze week vertrekken de uitnodigingen naar:

· de 80-plussers en personen die in aanmerking komen voor de tweede booster.

Daarnaast nodigen we ook deze inwoners uit:

· verhuizers voor hun basisvaccinatie, · kinderen die recent 5 jaar werden voor hun basisvaccinatie, · personen die in aanmerking komen voor hun eerste booster.

We maken hiermee een inhaalbeweging voor wie sinds de sluiting van het pop-up vaccinatiecentrum op de binnenkoer van De Zwaan in aanmerking komt voor een eerste vaccinatie of booster.

Zij zullen deze uitnodigingen in de week van 13 juni digitaal ontvangen. Een papieren brief volgt de daarop volgende 2 weken. Vervolgens kunnen ze online of via het callcenter 014 38 90 47 een vaccinatiemoment inboeken

Deze uitnodigingen zullen nog geen afspraak bevatten. Vaccinatie is geheel vrijwillig. Meer informatie over de redenen voor deze tweede extra prik vind je via deze link: https://www.laatjevaccineren.be/boostervaccinatie.

Tweedekansers

Liet je je niet vaccineren, maar beslis je nu om dat alsnog te doen? Neem dan contact op met het callcenter om een afspraak te maken. Je bereikt het callcenter op 014 38 90 47.

Ecocentrum De Goren

Ecocentrum De Goren ligt in Mol langs de Postelsesteenweg (nummer 71), ter hoogte van de ingang van de camping van het Zilvermeer. Via de auto is een vlotte bereikbaarheid gegarandeerd vanuit de vier betrokken gemeenten. Daarnaast is er een bushalte tegenover. Buslijn 1 van de Centrum Express – met het treinstation als vertrekpunt – passeert langs deze halte.