De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. De Eerstelijnszone Middenkempen bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar.

Deze zeven gemeenten werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo richtten ze het Covid Coaching Team op, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zet de eerstelijnszone nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.

Binnen de Eerstelijnszone Middenkempen werd een werkgroep opgericht die de lokale vaccinatieaanpak verder zal uitwerken. Deze werkgroep bestaat uit de noodplanningscoördinatoren van de gemeenten, een medisch coördinator en de verantwoordelijke van de eerstelijnszone.

Zij werken nauw samen met AZ Herentals en vertegenwoordigers van de apothekers, woonzorgcentra en huisartsen in hun zone.

Stefan Teughels – voorzitter Eerstelijnszone Middenkempen "Begin januari ging de eerste fase van de vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. Over enkele maanden is het de beurt aan de bredere bevolking. Momenteel is het nog onduidelijk hoe dit allemaal praktisch gaat
verlopen.

Door nu al samen te werken, willen we als eerstelijnszone voorbereid zijn op verschillende situaties en snel kunnen schakelen. Zo is de werkgroep momenteel volop bezig met het verzamelen van bevolkingscijfers voor de volgende fases van de campagne, het zoeken naar mogelijke locaties
voor vaccinatiecentra, stockageruimtes voor de vaccins ..."

Twee woonzorgcentra in Eerstelijnszone Middenkempen al gevaccineerd
Vorige week werden de bewoners van twee woonzorgcentra in de eerstelijnszone al gevaccineerd.

Het gaat om woonzorgcentrum De Witte Bergen in Kasterlee en woonzorgcentrum Lindelo in Lille. In totaal kregen 290 bewoners het vaccin.

Kris Breugelmans – directeur WZC Lindelo: "We zijn heel blij dat ons woonzorgcentrum zo vroeg aan bod kwam in de vaccinatiecampagne. Om onze bewoners te kunnen laten vaccineren, moesten we hun toestemming vragen.

Al onze bewoners gingen meteen akkoord. Zij zijn maar al te blij dat er door het vaccin licht aan het einde van de tunnel komt. Onze bewoners hopen ook een positieve boodschap te verspreiden naar de rest van de inwoners in de omliggende gemeenten.

Deze boodschap is duidelijk: laat je vaccineren. Enkel door ons allemaal te laten vaccineren, kunnen we uit deze moeilijke periode komen".

Meer info? vaccinatie@elzmiddenkempen.be