Vrijdagnamiddag 'metste' burgemeester Peeters de 'eerste steen' van het  nieuwe Inloopcentrum De Dorpel aan Boerenkrijglaan 16.  Afgelopen zomer was aannemer De Peuter NV begonnen met de afbraakwerken van het oud-gemeenteschooltje.  Intussen heeft het project het kelderniveau bereikt. Het nieuwe gebouw komt op de locatie van de gebouwen van Eandis en het kleuterschooltje, met CAW De Kempen als bouwheer. Medewerker van de stad Kris Verreydt mocht het infobord onthullen. 

De Dorpel, De Fakkel en CAW De Kempen nemen samen de werking van het inloopcentrum op zich.

Het gaat om een investering van 1,6 miljoen euro, waarvan 1,3 miljoen van de Vlaamse Overheid en 300.000 euro van de stad Herentals.

Inloopcentrum = ontmoetingsplaats, een welkom voor iedereen

Het inloopcentrum wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren waar mensen kunnen binnenstappen zonder afspraak. Iedereen kan er terecht voor een babbel, een kop koffie of soep en praktische hulp wanneer nodig. Het is ook de nieuwe locatie voor de tweedehandskledingwinkel, de lees- en schrijflessen, de computerhoek en andere activiteiten van De Dorpel en voor het structurele werk van De Fakkel. Zij zitten al 25 jaar op de hoek Sint-Waldetrudisstraat-Spekmolenstraat, waar ze 4 kleine huizen in gebruik hebben. Maar die locatie is veel te klein geworden.

De nieuwbouw met zijn grillige vormen wordt in het najaar van 2015 in gebruik genomen.

Johan Temmerman / NNieuws / tekening architect Ontwerpatelier Peter Jannes.