Rode Kruis-Herenthout organiseert een cursus Eerste Hulp-Helper. In deze uitgebreide cursus leer je de basis van de Eerste Hulp Bij Ongevallen. Je doet levensnoodzakelijke kennis en ervaring op die je ongetwijfeld nog nodig zal hebben.

Enkele onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere: reanimeren en defibrilleren, wondzorg, levensbedreigende situaties, breuken, beroerte, hartinfarct,...

Onze bekwame en enthousiaste lesgever Marcel begeleid je professioneel doorheen de cursus. We werken eveneens met simulaties, uitgevoerd door opgeleide simulanten die je kennis op de proef stellen in levensechte situaties!

De cursus is dankzij de vrijwilligers van Rode Kruis-Herenthout volledig gratis!

Wanneer?

De cursus gaat van start op zaterdag 3 oktober van 9u00 tot 13u00 (incl. 15min pauze). De lessenreeks zal elke zaterdag voormiddag tot en met 14 november 2020 (= examendag) lopen.

Waar?

De lessen gaan door in ons afdelingslokaal in de Bouwelsesteenweg 16 Herenthout .

Examen?

Na de cursus is er de mogelijkheid om een examen af te leggen. Indien je geslaagd bent, ontvang je een attest dat 5 jaar geldig is. De cursus is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en vraagt geen voorkennis.

Inschrijven!

Heb je interesse? Geweldig! Inschrijven kan je doen bij Erick van der Vloet via e-mail: vorming@herenthout.rodekruis.be