De Sociale Bouwmaatschappij Eigen Haard mag in de toekomst meer sociale woningen bouwen.

Persbericht.

Eigen Haard krijgt toelating voor de bouw van extra sociale woningen.



Minister Freya Van den Bossche (sp.a) had deze week goed nieuws voor burgemeester Jan Peeters (sp.a)  en voor de talrijke kandidaat-huurders voor een sociale woning in Herentals.

De sociale woningmaatschappij Eigen Haard kreeg vanwege de Minister de toelating en de definitieve subsidie voor de bouw van 11 sociale huurappartementen en 11 bijhorende garages in de Sint-Waldetrudisstraat. Vorig jaar werd de leegstaande handelszaak waar dit project zal komen reeds afgebroken. Nu is de gunning aan de aannemer definitief, en kan de aannemer einde januari effectief aan het werk. De werken zijn gegund aan aannemer Van Craen, Algemene Aannemingen, voor het bedrag van 1.1 miljoen euro.

Burgemeester Jan Peeters is daar  blij mee. “Er is in onze stad nog steeds een grote nood aan sociale huurwoningen. Bij onze woningmaatschappij staan nog steeds 500 wachtenden op de wachtlijst, vaak al vele jaren. En dat ondanks de ijver van de  Eigen Haard om nieuwe bouwprojecten op te zetten.  In het begin van deze bestuursperiode beloofden we 200 extra sociale woningen in Herentals. Onze drie sociale huisvestingsmaatschappijen (Eigen Haard, Geelse Huisvesting en de Kleine Landeigendom) hebben dat waargemaakt.

  De lijst van  uitgevoerde nieuwbouwprojecten is dan ook lang: Vest, Sint-Janneke, Nieuwstraat, Begijnhof, Sint-Antoniusstraat, Koppelandstraat, Eeckelenberg, Sint-Jobstraat, Rozenstraat, Grebbenbos en het klooster in  Noorderwijk. En voor drie
nieuwe grote projecten zijn de voorbereidingen en subsidieaanvragen al ver gevorderd: voor de Perronstraat (vroegere magazijnen Van den Broeck; een project van de Kleine Landeigendom), voor de Gagelstraat en voor het oude moederhuis (beide projecten van de Eigen Haard.)”