Na meer dan 40 jaar gaan in de loop van volgende maand de deuren van de bistro en feestzalen van Hof ter Rielen in Kasterlee dicht. Eigenaars Jean-Pierre en Simone De Boeck willen eindelijk genieten van hun welverdiend pensioen.

"Ik zie het niet zitten om tot mijn 90e voort te doen", zegt Jean-Pierre De Boeck in Gazet van Antwerpen. "We hebben zoveel moeten missen vanwege de zaak. Dat willen we nu toch inhalen." Staan onder meer op het programma na de sluiting: meer tijd voor de kleinkinderen, meer zelf genieten en een voettocht naar Santiago de Compostella.

Geen overnemer
Hof ter Rielen heette vroeger onder meer Belcampo en Route 66. De familie De Boeck opende er in 1973 feestzaal Salons De Boeck. Later kwamen er een restaurant en een bistro bij en veranderde de naam in Hof ter Rielen.

Het jarenlange harde werken, en dan met name de vaak erg korte nachten, eisen nu echter hun tol. Hof ter Rielen stond 2 jaar te koop maar er kwam geen overnemer uit de bus. Ook de kinderen zien het niet zitten om de zaak voort te zetten.

Jean-Pierre De Boeck was niet alleen bezieler van Hof ter Rielen. Hij stond ook aan de wieg van enkele Kastelse evenementen, waaronder de pompoenmarkt en Kabouterdag. Decennia lang was hij lid van VVV-Toerisme in Kasterlee. Vorig jaar gaf Jean-Pierre in zijn Hof ter Rielen de functie van voorzitter door aan Hans Dierckx. Foto P. Keyenberg/ N.

Paul Huysmans - MIK.