Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren plaatsen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Olen dit najaar nieuwe geluidsschermen langs de E313 in Olen.

Het gaat om een zone van ongeveer 600m richting Antwerpen en 800m richting Luik en ter hoogte van Schaatsbergen. De eerste fase zit er bijna op en verliep voorspoedig. Donderdagnacht verhuizen de werken naar de rijrichting Hasselt.

Half september startte de aannemer met de eerste werken. In die eerste fase werd er gewerkt in de richting van Antwerpen. Alle werkzaamheden zijn tot nog toe vlot verlopen. Meer nog: ze zitten zelfs voor op schema.

Eind deze week al verhuist de werkzone naar de overkant van de snelweg, in de richting van Hasselt. Loopt alles volgens plan, dan zijn alle geluidsschermen eind oktober geplaatst.

Minderhinder-maatregelen: versmalde rijstroken, af- en oprit richting Hasselt blijven afgesloten

De fasewissel tijdens de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober verandert weinig voor het verkeer op de snelweg.

Het doorgaand verkeer op de autosnelweg zal steeds over 2 versmalde rijstroken kunnen blijven rijden in elke richting, weliswaar met een snelheidsbeperking. De op- en afritten van het complex 22 'Herentals-Oost' richting Hasselt blijven afgesloten voor verkeer tot het einde van de werken. Er wordt een omleiding aangegeven.

Opgelet: de fasewissel is afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus mogelijk nog opschuiven.

Onderhoudswerken brug E313: gemeenteweg Ven afgesloten

Tijdens de plaatsing van de schermen op de E313 richting Hasselt, zal AWV vanaf donderdag 8 oktober ook de snelwegbrug over de gemeenteweg Ven herstellen. Zowel het beton als de wapening worden vernieuwd.

Voor de veiligheid van arbeiders en verkeer wordt Ven volledig afgesloten ter hoogte van de brug. Tot uiterlijk eind oktober zal er daardoor geen doorgang onder de brug zijn.

Fietsers en gemotoriseerd verkeer tussen Olen-centrum en het kanaal volgen een omleiding.