Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Einde van werken N13 Grobbendonk : opening vanavond, alle inwoners uitgenodigd

verhaert

Op 1 september gaat de N13 (Lierse en Herentalse steenweg) volledig terug opengesteld worden en kunnen kinderen eindelijk op een veilige manier langs deze steenweg fietsen.

Met het einde van de werken realiseert Grobbendonk een van de grootste projecten in decennia.

Om dit te vieren nodigt de gemeente en aannemer DCA de buurt uit om op 31 augustus de werken feestelijk te beëindigen.

Het is één van de grootste projecten die de laatste decennia is uitgevoerd door de gemeente Grobbendonk. Een project van meer dan 6 miljoen euro moest de moordstrookjes langs de N13 vervangen door volwaardige fietspaden. Een opdracht die grotendeels afgerond zal worden op 1 september.

'We zijn als bestuur bijzonder fier dat we dit project deze legislatuur hebben kunnen voltooien. Zo een groot project van de ontwerpfase tot uitvoering realiseren op deze korte tijd is toch wel ongezien. Hoewel het voor de mensen die hinder hebben ondervonden tijdens de werken het niet zo zullen aanvoelen, is het als een sneltrein verlopen', vertelt Marianne Verhaert (GiB), burgmeester van Grobbendonk.

'Als bestuur hebben we nog getwijfeld of we deze werken in aparte projecten wilden uitvoeren aangezien het toch over een aanzienlijke afstand ging. Aangezien ieder project afzonderlijk zou uitgevoerd worden, is er telkens opnieuw hinder, daarom dat we alle projecten in 1 groot project hebben geïntegreerd.'

Grobbendonk koos dus voor de korte pijn. Door het project in zijn totaliteit te bundelen, was de tijdelijke hinder misschien wat groter maar kan na minder dan 1,5 jaar ook de laatste fase opengesteld worden. Hierdoor wordt meer dan 3,5 km volledig voorzien van veilige fietspaden en nieuwe riolering.

'De werken zij heel vlot verlopen, ondanks tegenslagen tijdens corona. Dit dankzij de zeer goede samenwerking tussen de verschillende partners: het studiebureau Antea, aannemer DCA, het Agentschap wegen en verkeer en wij, gemeente Grobbendonk.'

Zo zal burgemeester Verhaert dan ook op 1 september, bij de start van het schooljaar, de wegenis terug volledig kunnen openstellen. Jong en oud zal dus bij de start van het schooljaar via deze fietspaden veilig naar school kunnen fietsen.

En om deze opening te vieren nodigen de aannemer DCA en de gemeente Grobbendonk alle inwoners graag uit om te klinken met een glaasje op woensdag 31 augustus tussen 18u en 20u in Dorp (tussen Lierse steenweg en de Wip). De hinder die iedereen heeft ondervonden, kan zo worden doorgespoeld. Ook op het resultaat klinken we graag met onze inwoners.'

 

Dorp, Grobbendonk, België

verhaert

Deel dit artikel