Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eindejaarseditie van den Oavet van de Platte Klap Geel

De bollen van den deken, de kop van Dimpna, de huiskes…: het zijn maar enkele hoogtepunten uit de vorige edities van den Oavet van de Platte Klap, een initiatief van CC de Werft om de Geelse streektaal te promoten. Wat nog ontbrak, was een eindejaarseditie van Den Oavet van de Platte Klap. CC de Werft, vond een aantal anciens bereid om, samen met nieuw, jeugdig talent, die speciale editie uit te werken en op zaterdag 10 december (om 20u) en zondag 11 december (om 14u) kan je getuige zijn van het resultaat.

De hele avond baadt in een eindejaarssfeer met sketches, liedjes en filmpjes in het plat Geels. Bereid je dus ook voor op de ultieme battle tussen de Sint en de Kerstman en op aparte kerstmuziek. Ook de Drie Koningen passeren op de Werft met een voorraad kostbare geschenken voor de winnaars van de publieksquiz. De hoogste tijd dus om je kennis van het Geelse dialect op te frissen! Het wordt ongetwijfeld ook nu weer een memorabele avond.

Kaarten bestellen kan via www.dewerft.be of op het nummer 014 56 66 66.

De bollen van den deken, de kop van Dimpna, de huiskes…: het zijn maar enkele hoogtepunten uit de vorige edities van den Oavet van de Platte Klap, een initiatief van CC de Werft om de Geelse streektaal te promoten.

Wie erbij was, herinnert zich ongetwijfeld nog enkele legendarische sketches, liedjes en filmpjes in het plat Geels. Wat nog ontbrak, was een eindejaarseditie van Den Oavet van de Platte Klap. CC de Werft, vond een aantal anciens bereid om, samen met nieuw, jeugdig talent, die speciale editie uit te werken en op zaterdag 10 december (om 20u) en zondag 11 december (om 14u) kan je getuige zijn van het resultaat.

Bestaande liedjes met nieuwe, Geelse teksten o.a. van de hand van Paul Heylen, worden gebracht door het huisorkest, De Nootoplossing, met Martine Dams en Cas Vandecruys in een prominente rol. Maarten Vanhoof, de Geelse stadsdichter, zorgt voor de poëtische noot en voor een fikse dosis creativiteit. Ook Petticoat en de Fanfare van Honger en Dorst maken hun opwachting en dat betekent een garantie op beklijvende teksten en muzikale hoogstandjes. Jan Raeymaekers zorgt voor een scheve blik op de Geelse actualiteit.

Georges Vannuten en Lu Verellen vlogen in de ruime kostuumafdeling van stad Geel en Willy Geentjens blikte enkele originele filmpjes in. De hele avond wordt aan elkaar gepraat door Sam Geukens, ook bekend als één van de Floere Foefkes.

Zoals gezegd baadt de hele avond in een eindejaarssfeer. Bereid je dus ook voor op de ultieme battle tussen de Sint en de Kerstman en op aparte kerstmuziek. Ook de Drie Koningen passeren op de Werft met een voorraad kostbare geschenken voor de winnaars van de publieksquiz. De hoogste tijd dus om je kennis van het Geelse dialect op te frissen! Het wordt ongetwijfeld ook nu weer een memorabele avond.

'

Deel dit artikel