In een adembenemende show van klank en licht, dans en poëzie, kleuren en passie nemen de 147 acteurs en dansers je mee doorheen het boeiende levensverhaal van Pieter Paul Rubens.

Een "visueel ijzersterke voorstelling", "indrukwekkende prestatie", "het gigantisch decor is klaar voor een nieuwe succesformule" zijn koppen van de eerste persreacties.

Mis deze sensationele openlucht musical niet. Tickets zijn nog verkrijgbaar via http://historalia.be/spektakels/rubens-2018/tickets-rubens

Van 17 augustus t.e.m. 1 september is het kasteel de Merode voor de derde keer het feeërieke decor voor een openlucht musical, dit keer over het leven van Rubens. Dit megagroot zomerevent is een niet te missen event voor jou en jouw familie.

Je mag je verwachten aan een avondvullend spektakel vol zang, dans en theater, gebracht op een drijvend podium op de slotgracht van het prachtig kasteel de Merode uit Westerlo.

Jan Schepens zal de rol van Rubens vertolken. Hij wordt vergezeld door 2 kompanen, gespeeld door Hans Peter Janssens en Nordin de Moor. Verder zijn er Liv Van Aelst, Elke Buyle, Sven Tummeleer, Joke Van Robbroeck, Sébastien De Smet en Glenn Desmedt die in de huid kruipen van interessante historische figuren die Rubens gedurende zijn levenswandel ontmoette.

De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten die de bezoekers al van bij aankomst op het kasteeldomein meenemen in de juiste setting en sfeer. Daarnaast zal een selectie van de beste dansers van de Fontys Hogeschool te Tilburg instaan voor de adembenemende choreografieën o.l.v. Florian Boutonnier. Doordat een deel van het reusachtig drijvend podium nét onder het wateroppervlak gebouwd zal worden, kan er zelfs op het water gedanst worden!

Alle muziek wordt live gebracht door een 10-koppig live-orkest onder leiding van Sam Gevers, die de historisch getinte en bijna filmische muziek speciaal voor deze musical schreef. 

Het decor is een indrukwekkende ledwall van 250 m² bevestigd aan een stelling van 120 meter lang en 6 meter hoog van waaruit meer dan 150 figuranten en professionals het beste van zichzelf zullen geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring. 

Via een indrukwekkend podium vol led-lampjes kan de schilderpracht van Rubens op spectaculaire wijze in beeld gebracht worden terwijl meer dan 150 acteurs en zangers, geflankeerd door een steengoede hoofdcast, je zullen meenemen in dit meeslepend verhaal.