SKS Herentals heeft vlot Oelegem opzij gezet met  een klinkende 2-5.
De laatste tegenstander in de eindronde wordt KFC Mol (heen en terug).

Nu donderdag 19/5 speelt SKS eerst thuis.  Volgende zondag 22/5 volgt de finale op KFC Mol.

Voor het vertrek van de SKS-supportersbus vanmiddag aan café Den Druyts kreeg het standbeeld van Keizer Rik Van Looy nog een SKS-sjaal omgord.  En die bracht ook nog geluk.

SKS maakt in 2e helft het verschil

'SKS begon de eerste 10 minuten goed met het meeste balbezit maar na 10 minuten nam Oelegem het heft in handen door hun snelle aanvallers te bedienen met lange ballen', zegt Thijs Van Nueten, pr-SKS vanuit een feestende Oelegem-kantine.

'De thuisploeg kwam in minuut 17 op voorsprong (1-0, 17').  Oelegem bleef de betere ploeg. In minuut 35 tikte Ceulemans de 2-0 binnen (35').

2 minuten later kreeg Verlooy een open kans zonder afwerking.  Op slag van rust werd Van Gestel V. foutief gestopt in de 16.  Jonas van Gestel zette de 2-1 ruststand op het bord.

In de 2e helft namen de Heylen-boys direct de match in handen en de thuisploeg kon enkel nog de ballen ontzetten. In minuut 50 legde de scheids de bal op stip na een overtreding op Verlooy.  Jonas Van Gestel zette de penalty feilloos om : 2-2 (50').

Oelegem zakte verder weg en een conditioneel sterker SKS nam volledig het initiatief.  In minuut 66 en 75 volgde de 2-3 (66') en de 2-4 (75').  5 minuten voor affluiten knalde Vince Van Gestel de 2-5 eindstand op het bord (85').

Nu donderdag 19/5 staat de eerste wedstrijd van de finale tegen KFC Mol op het programma aan de Olympiadelaan - aftrap om 19u.'