Het Eugeen Pluys-stadion aan de Olympiadelaan was helemaal volgelopen voor SKS Herentals-KFC Mol, de heenmatch van de finale in de eindronde van 4e Provinciale.

'De passage van een pittige storm in de namiddag zorgde voor een broeierige sfeer, maar op het veld bleef het behoorlijk windstil', zegt Thijs Delrue, pr SKS.

'Beide ploegen leken wat verlamd door de stress. SKS Herentals, dat het meeste balbezit had, voetbalde iets te onzorgvuldig in de zone van de waarheid. De bezoekers kwamen op de counter iets vinniger voor de dag, maar de thuisdoelman Jens Maes stond pal bij de enige noemenswaardige kans van de eerste helft. Ruststand 0-0.

Hetzelfde beeld na de rust. SKS had steriel overwicht, maar kreeg dat niet omgezet in doelrijpe kansen. KFC Mol dreigde daarentegen steeds meer. In de 68e minuut kopte Lamberts-Van Assche een scherp aangesneden voorzet niet ver naast. Daarna roerde vooral invaller Aaron Huysmans zich, zij het zonder doelman Maes echt te verontrusten.

Net toen het thuispubliek zich leek te verzoenen met (hoogstens) een scoreloos gelijkspel, viel in de 87e minuut dan toch dat levensbelangrijke doelpunt uit de lucht.

Nadat Van Den Brande niet tot een schot kwam, zwiepte Jef Verlooy de bal naar de tweede paal. En daar schoof de 17-jarige invaller Amine Hamiche beheerst de 1-0 binnen.

Zo versierde SKS alsnog een gunstige uitgangspositie, die het zondag moet zien te verdedigen op bezoek bij Mol. Met de steun van een bus vol supporters moet de promotie naar 3e provinciale haalbaar zijn.  Eindstand 1-0. Het wordt spannend zondag!'