SKS Herentals heeft zijn sterke eindronde niet kunnen afsluiten met een overwinning in de slotmatch. De overbodige terugmatch van de finale op het veld van KFC Mol werd met 3-0 verloren.

'De Heylen-boys hadden de heenwedstrijd afgelopen donderdag met 1-0 gewonnen, maar door de zege van ASV Geel zaterdagavond (dat promoveert naar 3e Amateur) wisten zowel SKS als KFC Mol zich al zeker van de promotie naar 3e Provinciale.

De terugmatch was dus overbodig geworden.

SKS-coach Gerd Heylen bedankte vooraf zijn spelers voor hun fantastische seizoen. "Amuseer jullie vandaag, jongens", klonk het. "Geniet ervan."

"Na een evenwichtige aanvang, kraakten de bezoekers onder de loden hitte. Rond het halfuur mocht Maes vanaf rechts naar binnen snijden en laag in de kortste hoek de 1-0 aantekenen. Niet veel later deed Lamberts-Van Assche hetzelfde, al trapte die in de verste hoek binnen. Ruststand: 2-0.

Kort na de pauze gunde SKS-coach Heylen de ervaren rotten Jens Maes, Dries Matthys, Jasper Lambrechts en de afscheidnemende Roel Lenaerts een applausvervanging. De wedstrijd miste daarna drive en vaart, en na de 3-0 van Maeriën op een counter sleepten de moegestreden bezoekers zich naar het einde van de match.

De meegereisde supporters maalden er niet om en bedankten hun team na afloop met enthousiaste gezangen. Het feestje werd nadien nog voortgezet in een bomvolle de kantine van het Eugeen Pluys-stadion.' Thijs Delrue/N.

Hoeveel vaten gerstenat de hese SKS-kelen laafden, is nog niet meegedeeld...