Op 8 en 9 september organiseert de Belgische Politie Sportbond het Europees kampioenschap wielrennen voor politiediensten. Het EK vindt plaats op het grondgebied van politiezone Neteland aan Sport Vlaanderen, Vorselaarsebaan Herentals.

'200 atleten uit 19 landen strijden er voor de titel van Europees kampioen', zegt Luc Smeyers, voorzitter van de Europese Politiesportbond en korpschef politie Neteland. 'De organisatie loopt i.s.m. Lokale Politie Neteland, Sport Vlaanderen en het Samenwerkingsverband Neteland (5 gemeenten).  Wielerkeizer Rik Van Looy geeft het startschot. Iedereen is welkom.

Er zijn afzonderlijke races voor mannen en vrouwen.

Op 8 september staat de tijdrit op het programma, op een traject van iets meer dan 20 kilometer tussen Grobbendonk en Herentals, waarbij de renners onder meer langs het Albertkanaal en recreatiedomein Netepark rijden.

Zondag wordt de wegrit gereden over gedeeltelijk hetzelfde parcours, maar met een noordelijke lus langs Vorselaar. De mannen rijden zes rondjes van 17,125 kilometer, de vrouwen vijf.  De start- en finishzone van alle races bevindt zich aan de sporthal van Sport Vlaanderen in Herentals.

De winnaars krijgen zowel een kampioenentrui als een medaille mee naar huis. Opvallend: net als bij de profs zullen ook bij het EK voor politiediensten dopingtests worden uitgevoerd om eventuele valsspelers te betrappen', besluit Luc Smeyers, voorzitter Europese Politiesportbond en korpschef zone Neteland

De deelnemende landen :
1. Austria 2. Belgium 3. Czech Republic 4. Cyprus 5. Denmark 6. Estonia 7. Finland 8. France 9. Germany 10. Greece 11. Hungary 12. Italy 13. Luxemburg 14.Netherlands 15. Norway 16. Russia 17. Slovenia 18. Switzerland 19. United Kingdom.

Foto's tekst : Johan Temmerman/ Nnieuws.