'Dat is het enige wat je wilt na een verliesmatch. Terug de draad kunnen oppikken en een mooie reeks met overwinningen starten. Al start natuurlijk zo'n reeks wel altijd met de eerste wedstrijd en hiervoor moesten we afgelopen zaterdag naar Ekeren.

Een jonge gretige ploeg en dit bracht, zeker in de eerste helft, de nodige problemen met zich mee. Herentals had het moeilijk, kwam na de beginfase moeilijk tot scoren en werd in verdediging iets te makkelijk gepasseerd door de jonge snelle spelers van Ekeren. De agressiviteit lag te laag. Ekeren werd toch een beetje onderschat. Natuurlijk zijn er altijd meerdere factoren.

Het ligt nooit aan één iets waardoor een ploeg niet draait of waardoor de zaken niet werken zoals je wilt. Het was aan ons als ploeg om daar tijdens de rust een oplossing voor te vinden en dit werd ook gevonden.

De tweede helft werd er meer basket gespeeld. Spelers maakten zich minder druk in de gretigheid van de Ekerse spelers en hielden zo het hoofd koel. De voorsprong, die met de rust 9 punten was, werd stilletjes aan groter en groter.

Uiteindelijk werd de wedstrijd nog met een groot verschil gewonnen, maar toch was ook deze wedstrijd weer een hele leerschool, toch voor mezelf en ik hoop dat de spelers er ook uit hebben geleerd. Elke hindernis, hoe moeilijk deze ook is, kan overwonnen worden. Maar als ploeg moet je hiervoor de neuzen in dezelfde richting zetten.

Volgende zaterdag gaan we op zoek naar nummer 2 in een nieuwe reeks. We krijgen dan bezoek van Vabco Mol. Aan al onze trouwe supporters en anderen. Hopelijk tot dan.'

Kwarterstanden en scores:

1ste kwarter: 15 – 17 2de kwarter: 14 – 21 3de kwarter: 17 - 20 4de kwarter: 9 - 25

Eindscore: 55 - 83

Scoorden voor HBBC: Ewald: 10p, Jinse: 5p, Willem: 4p, Yannick: 2p, Glenn: 1p, Wouter: 12p, Beeck: 6p, Vincent: 12p, Bram: 6p, Dave: 7p, Koen: 18p

Verslag en foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be