U bent hier

Elektriciteitsprijs de hoogte in door problemen in Doel ?

Nationaal
15.08.2014 - 12.21u
Door: Herman Gezelle
Elektriciteit zou op lange termijn een stuk duurder kunnen worden, nu de kernreactor van Doel 4 zeker tot eind dit jaar stilligt. Volgens de VREG, de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteitsmarkt, kan dat als er op lange termijn een tekort aan elektriciteit ontstaat.

De schade aan de turbine van Doel 4, na een geval van sabotage, kan onmogelijk hersteld worden voor eind december. Dat kan op langere termijn een elektricteitstekort veroorzaken, vooral als het kouder wordt.

"De elektriciteitsmarkt is zoals een andere markt, en de beurzen reageren zoals voor andere markten, op dezelfde manier", verklaart André Pictoel van de VREG.

"Als er onzekerheid of schaarste is, heeft dat natuurlijk een effect op de prijzen. Vandaag is er een paniekreactie. Gaat die aanblijven, gaat die blijven duren? Wat is de beschikbaarheid van elektriciteit op de markt?"

"Op langere termijn zal het waarschijnlijk wel een effect hebben, op kortere termijn zie ik dat nog niet direct gebeuren", zegt Pictoel. (vrt)

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto