Vorige week heeft Elektro Cox zijn handelsfonds ondergebracht bij Elektromic te Geel. De activiteiten verhuizen naar de vestiging in Geel, maar de service ter plaatse wordt wel verdergezet. Herman en Johan Cox, de twee zaakvoerders, komen in dienst bij Elektromic. Zij zullen hun huidige klanten blijven bedienen.

In maart kreeg de gekende elektrozaak aan de Koolmijnlaan in Beringen te kampen met een brand. De schade in het bedrijf was dermate groot dat een onmiddellijke doorstart niet mogelijk was. Daarop beslisten de zaakvoerders om de handen in elkaar te slaan met hun Selexion-collega Elektromic in Geel.

"Omdat de heropbouw van de firma een onmogelijke opdracht bleek, hebben wij voor onze klanten een oplossing gezocht", vertelt Herman Cox. "Omdat we onder dezelfde aankoopgroepering Selexion werken als Elektromic en een identiek aanbod hebben, lag een samenwerking voor de hand. We kunnen nu zelfs een groter assortiment van producten en diensten aanbieden."

Raakpunten

De historiek van beide bedrijven is gelijkaardig. Alfons Cox, de vader van Herman en Johan, richtte de zaak op in 1955. In 1987 kwamen de beide zonen aan het roer te staan. Elektromic werd opgericht door Jos Michiels in 1968 en wordt sinds 2008 geleid door zijn zoon Koen Michiels.

De zaak zal dus niet meer openen in Beringen, maar integraal verhuizen naar Geel. "Op die manier halen wij een pak extra ervaring in huis, maar kunnen Herman en Johan hun bestaande klanten een optimale service en continuïteit garanderen", weet Koen Michiels.

"Herman versterkt ons team in Geel en Johan zal in de regio Beringen advies aan huis verlenen bij de aanschaf van nieuwe artikelen en de dienst na verkoop verzorgen."

Eerder nam Elektromic ook Elektrozaak Helsen in Herentals, ZEB computing in Grobbendonk en Elektro Willoqué in Lier over. In totaal stelt het bedrijf nu meer dan 60 mensen tewerk.