Elise Mertens heeft zich probleemloos geplaatst voor de 1/8e finales op de Australian Open. Mertens was in de 3e ronde in een uurtje klaar met de Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 12 van de wereld.

Het was de eerste confrontatie tussen Elise Mertens en Belinda Bencic, die een jaar geleden nog op de 4e plaats van de WTA-ranking prijkte. De Zwitserse moest al snel in de 1e set achtervolgen na een vroege break van Mertens, die autoritair stond te tennissen.

Onze landgenote ging in het 7e spelletje opnieuw door de opslag van Bencic en mocht dan serveren voor de 1e set. Bencic kon nog één setpunt wegpoetsen en dan was de kous af: 6-2 voor Mertens in precies een halfuur tennissen.

Ook in set 2 zette Mertens de toon, door al in de eerste game een break te forceren. Bencic kwam er niet meer aan te pas en kon nog maar één spelletje winnen. Mertens, die indruk maakte met haar harde een precieze slagen, stoomde door naar 5-1 en verzilverde vervolgens haar tweede matchpunt: 6-2 en 6-1 in een uurtje op baan. (VRT NWS)