Elise Van den Borne (27 jaar) volgde de richting winkelbeheer - etalage aan de Stedelijke Handelsschool Turnhout en werkte in een Woon-Zorg Centrum in Kasterlee als verantwoordelijke van de poetsdienst.

'Na enkele jaren zocht ze een nieuwe uitdaging en die vond ze als werkleider bij Web (werkervaringsbedrijven). Dit is een sociale werkplaats waar ze dagdagelijks in contact komt met (laaggeschoolde) anderstaligen.

"Ik ondersteun hen bij het zoeken naar een vaste betrekking op de arbeidsmarkt, en probeer ook hun kennis van onze Nederlandse taal te versterken. Het is een uitdagende job die ik met heel veel plezier doe en waarvan ik me niet kan inbeelden dat ze ooit gaat vervelen," zegt Elise over haar professionele activiteiten.

Elise is gehuwd en heeft een zoon van bijna 6 en een dochter van 4 jaar oud. Op de CD&V lijst staan al kandidaten die actief waren bij Chiro, KLJ en KSA maar met Elise is er nu ook een kandidate die van haar 6 tot 11 jaar bij de Scouts was. Na een tussenpauze werd ze ook actief bij KLJ Turnhout waar ze haar echtgenoot leerde kennen.

"Ik kan enorm genieten van kleine dingen, vriendjes die op woensdagnamiddag het huis overhoop komen halen, wandelingen of fietstochtjes met familie en vrienden. Een gezellige BBQ in de zomer of een vuurkorf in de winter," zegt Elise

. In de lokale politiek wil ze zich inzetten voor betaalbaar en kwalitatief wonen voor iedereen, een solidaire samenleving, en kansen voor kinderen om een 'buitenspeeljeugd' te beleven. Ook de afvalproblematiek vindt ze een belangrijke thema, met aandacht voor sluikstorten en een modern recyclagepark.

"Opnieuw zet een jonge vrouw die professionele inzet, zorg voor het gezin en maatschappelijke verantwoordelijkheid combineert, de stap naar onze partij," zegt burgemeester en lijsttrekker Ward Kennes. "Voor mensen die in hun omgeving de handen uit de mouwen willen steken en mee willen werken aan een warme samenleving is CD&V de evidente keuze."  (pb)