U bent hier

Elite Advanced Technologies levert maatwerk in componenten in heel Europa

Internationaal | Mol
01.02.2016 - 09.06u
Door: Herman Gezelle

Begin januari vestigde Elite Advanced Technologies zich in het Technologiehuis te Mol. Van daaruit zal het bedrijf Europa bedienen op het gebied van op maat gemaakte componenten voor de maakindustrie.

"Elite Advanced Technologies is een van oorsprong Maleisisch bedrijf en vormt eigenlijk de commerciële poot van diverse maatwerkbedrijven", vertelt Director of Business Development Frederik Luppens. "De naam omvat een groep bedrijven die elk verschillende losse componenten maken voor de maakindustrie. Deze onderdelen worden door onze klanten geassembleerd tot een eindproduct.

In totaal gaat het om vier divisies, namelijk printplaten (PCB's), metalen plaatwerk en behuizingen, keramische substraten en op maat gemaakte connectoren. In Zuidoost Azië zijn deze bedrijven al langer actief, maar daarbuiten zijn ze niet gekend. Om in Europa de bekendheid te vergroten, werd het overkoepelende merk Elite Advanced Technologies opgericht." De merknaam bestaat al twee jaar, maar in België is het overkoepelende bedrijf pas sinds januari actief.

Centrale ligging

"De klant komt steeds naar ons met een ontwerp en wij denken mee na over hoe dit het best gefabriceerd kan worden. Standaard producten leveren we niet", gaat Frederik verder. "Aangezien ik in België momenteel alle verantwoordelijkheid draag, had ik de vrijheid om me te vestigen waar ik wou.

In het Molse Technologiehuis bevinden zich al heel wat innovatieve en technologische bedrijven en dat kan toekomstgericht zeer interessant zijn. Bovendien staat België en haar omliggende landen bekend voor goede technische ingenieursopleidingen. Momenteel zijn al onze ingenieurs gevestigd in Azië.

De bedoeling is om op termijn ook in Europa een ontwikkelingscentrum te vestigen, zodat dichtbij de klant technisch werk verricht kan worden. Ons land is hiervoor uiterst geschikt, aangezien het zwaartepunt van de technologische industrie zich in een straal van 300 kilometer rond België bevindt."

Over Elite Advanced Technologies

Elite Advanced Technologies voorziet de maakindustrie van een breed gamma aan unieke componenten. Dankzij sterke productievestigingen in Zuidoost Azië kan het aan lage kosten en tegen een hoge kwaliteit printplaten (PCB), metalen plaatwerk & behuizingen, connectoren en keramische substraten leveren als losse componenten of reeds geassembleerd tot modules.

Elite Advanced Technologies werkt hoofdzakelijk met klanten in de automotive en medische sector, consumentenelektronica, telecommunicatie en micro-elektronica.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto